Ułatwienia dostępu

  Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2021/2022 odbędzie się

                     24.06.2022r. (piątek) o godz. 10:00 w Sali Gimnastycznej.

Nie tylko w dniu Dziecka MAMY TALENT! to hasło, które przyświecało naszemu piknikowi w dn. 1.06.2022.

  

W ramach spotkania odbył się Konkurs MAMY TALENT, gry i zabawy,

nie mogło zabraknąć także puszczania mydlanych baniek.

Dziękujemy wszystkim za wspólną zabawę - Samorząd Uczniowski przy ZSP NR 2

Czytaj więcej: Nie tylko w dniu Dziecka MAMY TALENT!

Konsultacje z psychologiem

10 czerwca 2022r. po raz ostatni w bieżącym roku szkolnym uczniowie naszej szkoły i ich rodzice będą mieli możliwość skorzystania z konsultacji z panią psycholog z Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Bełchatowie. Pani psycholog będzie dyżurowała w sali multimedialnej ( na parterze szkoły za portiernią) w godz. 8.00 – 12.00. W przypadku uczniów niepełnoletnich wymagana jest zgoda rodziców/opiekunów prawnych.

Zapraszamy do udziału w konsultacjach.

 W dniu 23.05.2022 w murach naszej szkoły odbył się pokaz w ramach Projektu finansowanego z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw, Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych, Funduszu Promocji Mięsa Wołowego oraz Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

                        

Uczniowie klas gastronomicznych mieli możliwość obserwowania fachowego rozbioru półtuszy wieprzowej na części zasadnicze i elementy gastronomiczne. Następnie odbyły się warsztaty kulinarne. Uczniowie przygotowywali potrawy z otrzymanych elementów gastronomicznych z rozbioru półtuszy oraz  warzyw i owoców pochodzących z upraw ekologicznych dostarczonych przez prowadzących pokaz.

Młodzież pracowała pod czujnym okiem naszych gości:

Pana Czesława Meuz – koordynator projektu,

Pana Stefana Bednarka – kucharz,

Pani Małgorzaty Koniecznej – kucharz,

Pana Szczepana Aniołkiewicza – rzeźnik, masarz.

Takie warsztaty pozwoliły naszym uczniom poznać nowe techniki sporządzania potraw z różnych elementów mięsa oraz odpowiednio dobrać właściwą dekorację.

Na koniec młodzież prezentowała przygotowane przez siebie potrawy a następnie odbyła się degustacja.

Gościom serdecznie dziękujemy za  niepowtarzalną  lekcję  oraz okazję do rozwijania pasji u naszych uczniów.