Ułatwienia dostępu

20 listopada 2025

Pamiętaj!!!

Papierosy i e-papierosy to zagrożenie dla zdrowia i życia!

Nie daj się namówić na spróbowanie!

Palenie nie jest w modzie!

Nigdy nie jest za późno, aby rozpocząć walkę z nałogiem!

5 KROKÓW DO SKUTECZNEJ ODMOWY PAPIEROSA

Powiedz stanowcze NIE – prosto i bez wahania.

Daj jasno do zrozumienia – np. „Nie, nie będę palić”.

Podkreśl swoją decyzję – użyj słów: „chcę…”, „postanowiłem/ am…”, „zdecydowałem/am…”.

Zmiękcz lub wskaż konsekwencje – np. „Nie palę, ale dzięki” / „Jeśli będziesz mnie namawiać, przestanę się spotykać”.

Poproś, by nie proponować Ci palenia w przyszłości.

TELEFONICZNA PORADNIA POMOCY PALĄCYM 801 108 108 https://jakrzucicpalenie.pl/

Broszura dla uczniów – pobierz

Broszura dla rodziców – pobierz

WYNIKI KONKURSU „PRZYŁAPANI NA CZYTANIU”

Szkolny konkurs czytelniczo - fotograficzny „Przyłapani na czytaniu” został rozstrzygnięty. Autorzy pokazali, że czytać można wszędzie, a książka jest niezwykle fotogenicznym
i inspirującym obiektem. Spośród wielu prac nadesłanych przez uczniów, do nagrody wytypowano te najciekawsze, wyróżniające się oryginalnością i pomysłowością.

Oto zwycięzcy i wyróżnieni:

I miejsce – Zofia Kalsztain kl. 1pr

II miejsce – Zuzanna Dryżek kl. 3r

III miejsce – Diana Tykhonenko kl.1pr

Wyróżnienia: Wiktoria Konieczna kl. 4r, Weronika Górecka kl. 4r, Wiktoria Woszczyk kl. 4r, Eliza Alama kl.1pr, Jakub Korgul kl. 4r, Alicja Rajska kl. 3r/ Alicja Czołowska kl. 3r

Gratulujemy nagrodzonym, a wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w konkursie.

      

 

 

„RAZEM budujemy PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ”  to hasło przewodnie tegorocznej edycji Światowego Tygodnia Przedsiębiorczości w Polsce, która odbędzie się w dniach 17–23 listopada 2025. Wierzymy, że przedsiębiorczość to nie tylko indywidualna odwaga, ale też wspólna odpowiedzialność- za rozwój, za innowacje, za zmianę. W tym roku ponownie udowodnimy, że przedsiębiorczość rozwija się dzięki WSPÓŁPRACY. Przygotowania czas START

#ŚTP2025 #RazemBudujemyPrzedsiębiorczość #GEWPolska #Entrepreneurship

 

 

W dniu 7.11.2025r.  uczniowie pierwszej klasy gastronomicznej uczestniczyli w wyjeździe studyjnym do zakładu mięsnego. Podczas wycieczki mieli możliwość zapoznania się z układem funkcjonalnym zakładu, parkiem maszynowym i procesem produkcji wyrobów mięsnych. Bardzo dziękujemy Panu Marczakowi za umożliwienie obejrzenia zakładu i zorganizowanie transportu.